Direktlänk till inlägg 21 oktober 2010

fucked up life, in so many fucked up ways..

Av anna-carin - 21 oktober 2010 22:25

det borde finnas ett universalsätt att lösa problem på, ett enkelt protokoll att följa. En trygghet i att veta att i slutet av uppgiften att följa listan så löser sig allt till de bättre.


Vi alla uppfattar situationer och händelser olika, de påverkar oss i olika grad.

Det kan handla om hur vi väljer, eller instinktivt påverkas att välja, att hantera känslorna som utlöses av det som händer omkring oss, eller minnet av det som hänt. 


I grund och botten handlar det om hur vi anpassar oss till en ny situation. Ibland blir en anpassning till att likna ett upprepat mönster och vi skaffar en vana att agera på ett visst sätt till en viss trigger. Ibland är sättet vi agerar, och triggern, till vår egen nackdel. Självdestruktivt till och med.


Människan är ett vanedjur, det finns inget som styr oss så starkt som vanan.

Vad gör vi när vanan utgör någonting negativt för oss?

Vi måste vända den emot det självdestruktiva beteendet. Vi måste byta ut den för oss felaktiga anpassningen som skedde från första början, till en ny som kan ta dess plats.


Ibland behöver man hjälp att nysta upp trådarna så att man kan se mönstret tydligare så man vet var anpassningen började någonstans. Det kan ta tid, det kan vara jobbigt, smärtsamt rentav. Men i processen lär vi oss känna igen ett nytt mönster. Ett mönster som utgör ritningen för hur man anpassar sig i förhållande till känslor som uppkommer i givna situationer. Vi lär oss hantera dessa känslor i olika uttryck och kan tillämpa anpassningen till de flesta delar av våra liv.


Det finns ingen universallösning. Bara anpassning och sätt att hantera känslor. 


Flummstunden över, upp 05 imorrn och jobba.


natt natt


 



 
 
Ingen bild

David

25 oktober 2010 17:21

tror mitt inlägg försvann:)
ville bara säga vilken bra blogg.. stå på dig.. den ger mkt när man som jag sj har samma "åkomma".. det finns inte så många ställen att läsa om sjukdomen så mer uppdateringar tack:) ha det gott... //David

 
Ingen bild

David

26 oktober 2010 20:38

Hur går styrketräningen?? jag sj har tränat kontinuerligt i 12 år tills jag nu fått denna åkomma.. simmar mkt samt kör lättare styrke.. funkar det bra att köra tungt för dig?? Några generella tips:)??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anna-carin - 3 januari 2015 14:48

Trodde inte den skulle komma så "tidigt" :-DMen nu är den nog här och av alla impulsartade saker att slänga sig in i så föll valet på detta:https://www.facebook.com/events/723635807694093/?fref=tsSilverleden på 1 dag, 64 km terränglöpning. ...

Av anna-carin - 1 januari 2015 17:40

Gott nytt år!Det känns som att tiden springer ifrån mig ibland.Var verkligen inte igår som jag satt ner och skrev några rader här inne.2014 har varit ett ganska omtumlande år för min del med många förändringar i startgropen.Acceptans är ett ord med i...

Av anna-carin - 20 januari 2011 19:46

Av anna-carin - 13 december 2010 22:24

dagsform                 God natt

Av anna-carin - 9 december 2010 20:55

Ja exakt, hur framställer du din partner inför andra? Efter en del förhållanden, bra som dåliga, har jag märkt vissa tendenser som i sin tur indikerar huruvida förhållandet kommer att fungera i längden eller ej. Att stå för relationen ...

Ovido - Quiz & Flashcards